Wie zijn wij?

Beste inwoners van Breukelen.

Leuk dat jullie deze website eens bekijken. Je zult zien dat er heel wat te beleven valt tijdens de festiviteiten
op Koningsdag en 4 en 5 mei.

Wat is de Oranjevereniging Breukelen en waar staan ze voor.

De Oranjevereniging Breukelen is opgericht in 1949 door een aantal vooraanstaande inwoners van het dorp Breukelen. Van het toenmalige gemeentebestuur kreeg de Oranjevereniging de opdracht de festiviteiten voor Koningsdag en 5 mei te organiseren alsmede de herdenking van 4 mei te begeleiden. Vanuit de scholen ging het in optocht met muziek voorop naar het gemeentehuis Boom en Bosch om daar een aubade te brengen. Er waren door het dorp kinderspelen georganiseerd en het was een groot feest in het dorp.

Nog steeds zorgt de Oranjeverenging Breukelen voor de festiviteiten op Koningsdag. De kindervrijmarkt maakt daar een bijzonder onderdeel van uit. Op het plein verzorgt de Oranjevereniging het Koningsdag feest in samenwerking met de Horeca en de kinderactiviteiten zijn natuurlijk ook weer gratis aanwezig.

Ook gaat de Oranjeverenging elk jaar met de kinderen van groep 8 naar het Anne Frankhuis en geeft op de school gastlessen over het leven van Anne Frank. Het is de Oranjevereniging jaren gelukt om met de groepen 3 van de middelbare school naar het verzetsmuseum Overloon te gaan met daarna een bezoek aan de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn in Limburg.

Verschillende keren is het de Oranjevereniging gelukt om tijdens de Bevrijdingsdag de oude Lancaster uit WOII over ons dorp te laten vliegen, een bijzonder beleving.

U ziet veel activiteiten voor de inwoners van Breukelen geregeld door de Oranjevereniging. Op deze site vindt u meer informatie over deze activiteiten.

De afsluiting van Koningsdag gaat al jaren gepaard met een grandioos vuurwerk.

Ach, je hebt vast wel eens van ons gehoord en als je ons werk wilt steunen kan dat natuurlijk altijd. (klik hier om lid te worden)

Wim Kragten
Voorzitter

 

(volg ons ook via facebook )

© 2021 - 2024 Oranjevereniging Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel