Koningsdag

 

Programma KONINGSDAG 2022

Klokken luiden en Vlaggen uit.
Op Koningsdag kan er vanaf 9.00 uur ‘s morgens de gehele dag worden gevlagd, met oranje wimpel. De vlaggen mogen uiterlijk tot zonsondergang blijven wapperen.

 09.00 uur Start van de Oranje Rommelmarkt voor KINDEREN

Het woord rommelmarkt voor kinderen geeft duidelijk aan wat de bedoeling is. De Oranjevereniging zal daarom geen commerciële activiteiten toestaan!

Het is niet toegestaan op of aan de openbare weg buiten het park vrijmarkt te houden. De politie houdt hier streng toezicht op.

09.00 uur zal het Oranjeterras geopend worden, waar vrijwilligers van de Scouting Niftarlake zullen zorgen voor koffie met gebak, frisdrankjes, een Oranjebitter en een hartig hapje.
Bij de Oranje Tent kunt U lid worden van de Oranjevereniging Breukelen! en kunt U de Unieke puzzel van Breukelen verkrijgen/kopen. De Oranjevereniging zal Oranjestroopwafels voor U bakken. Lekker springen en duikelen op de luchtkussens, Suikerspin snoepen en Pannenkoeken eten bij de scouting.
Deze leuke attracties eindigen om 12.00 uur.

De Oranjevereniging verzoekt een ieder om na afloop van de vrijmarkt de overgebleven spulletjes weer mee naar huis te nemen en geen rommel achter te laten in het park Boom en Bosch.

11.30 uur: Roeiwedstrijd Gemeenteraad – Oranjevereniging.
Een Breukelense Koningsdagviering zonder de traditionele roeiwedstrijd op de Vecht tussen het gemeentebestuur en de commissarissen van de Oranjevereniging is niet denkbaar. Ook nu weer strijden beide partijen de sportieve strijd te water. Dit alles om de zo fel begeerde Oranjetoeter. De start vindt plaats bij huize Grigia en de finish aan de achterzijde van het gemeentehuis Boom en Bosch.

13.30 uur: Middagprogramma Boom en Bosch.
Ook dit jaar zal het park rond lunchtijd snel zal worden omgebouwd tot een spelletjesparcours voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Alle kinderen kunnen tussen 13.30 – 15.30 uur gratis deelnemen aan tal van leuke en uitdagende spelen langs alle werelddelen. De organisatie is in handen van Scouting Niftarlake De middag zal sportief en actief zijn, waarbij voldoende gelegenheid is voor een hapje en een drankje. Ouders zijn van harte welkom om op het Oranjeterras plaats te nemen.

13.00 uur tot 17.00 uur Middagprogramma Kerkbrink.
Op de Kerkbrink gaat het verder los  onder leiding van de Oranje vereniging met natuurlijk een kinderdraaimolen, het treintje
en een kleine zweefmolen. Voor de wat oudere kinderen is er de Bungy Jump.
Ook hier zal de Oranjevereniging, Oranjestroopwafels voor U bakken en kunt U die unieke Puzzel van Breukelen krijgen/kopen.

Vanaf 13.00 uur - 21.00 uur: Een scala van artiesten op de Kerkbrink.
Dit alles in samen werking met de Horeca met om 15.00 uur weer een spectaculair optreden van Johnny  Go 

21.00 uur De avond zal worden besloten met een grandioos knallende  Show op de Kerkbrink onder leiding van de DJ
(dit alles ter vervanging van het vuurwerk)                                                                                                                                            

Tot volgend jaar op Koningsdag

De Oranjevereniging Breukelen wil alle leden en sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage. Zij hebben het ons weer mogelijk gemaakt  U dit programma aan te bieden.

© 2021 - 2022 Oranjevereniging Breukelen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel